IT juhtimine ja riskihaldus 28.03 - 05.04

 


IT juhtimine ja riskihaldus 28.03 - 05.04



Sissejuhatus

Selles artiklis uurime kahte silmapaistvat IT-juhti, Steve Jobs ning Bill Gates. Mõlemad juhid on IT-valdkonnas silma paistnud oma märkimisväärsete saavutuste poolest, aidates tohutult kaasa tehnoloogia arengule. Vaatame lähemalt nende juhtimisstiile  ja uurime, kuidas nad on tänu sellele suutnud saavutada oma erakordset edu.


Steve Jobs

Steve Jobs, kes on tuntud kui Apple kaasasutajana, mängis olulist rolli tehnoloogia arengus, püstitades vundamendi ning seades standardid.  Jobsi eripära seisnes tema kindlas iseseisvuses ja tulevikunägemuses. Juhina oli ta äärmiselt kindel oma võimetes ja saavutustes, mis tegi temast suurepärase “Juhi”. Samuti täitis Jobs ka "Arengumootori" rolli, pidevalt otsimas uusi ja paremaid viise kuidas inimeste elu paremaks ning lihtsamaks muuta. Ta teadis täpselt, mis inimestel vaja on ning mida saaks tavarahvale "maha müüa".


Bill Gates

Bill Gates, kes on tuntud kui Microsofti kaasasutajana ja tegevjuhina, on ülemaailmne liider äri- ja isikliku tarvara ning teenuste vallas. Gatesi tunnustatakse kui ühte silmapaistvamat suhtlejat IT-sektoris, suutes inimestega suhelda ja neid oma ideedega kaasa mõtlema panna. Gates on ka väga aktiivne sotsiaalmeedias, kasutades võimalust ära, et tutvustada oma mõtteid ja ideid, mistõttu ta sobib just "Suhtleja" rolli. Gates on ka inimesi ligi meelitanud oma visiooniga muuta maailma paremaks läbi infotehnoloogia. Tema saavutused jätkavad teiste inspireerimist, näidates, et raske töö tasub lõpuks ära, mistõttu ta sobib "Treeneri" rolli samuti.


Kokkuvõte


Artikli põhiline idee seisneb selles, et juht peaks omama paari kindlat rolli, milles ta tunneb end kindlalt, on valmis arenema ja püüdlema paremuse poole. Tänapäeva edukas juht ei saa lihtsalt käed taskus seista, teistele lootma jääda ja edu oodata. On vaja võtta mõned juhtme enda kätte ning teha käed räpaseks.



Kasutatud allikad:
https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_9:_IT_juhtimine_ja_riskihaldus
https://www.computerweekly.com/news/2240103681/IT-greats-Top-10-greatest-IT-people
https://www.linkedin.com/pulse/path-prosperity-success-story-bill-gates-jegadeesh-sathaiya-ds4yc
https://www.invent.org/inductees/steve-jobs

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Noppeid IT ajaloost 02.02 - 09.02

Arpanetist Facebookini: Interneti kujunemislugu 09.02 - 16.02

IT proff...? 22.03 - 28.03